• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Арт – зустріч «Живе Кобзар у пам’яті народу, Живуть його слова, і мрії, і думки»

Арт – зустріч «Живе Кобзар у пам’яті народу, Живуть його слова, і мрії, і думки»

2021-03-09

/Files/images/_a_molod/a/MIKAA396.jpg

Традиційно на початку березня ми вшановуємо пам'ять генія України Тараса Григоровича Шевченка. Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Про це й згадували молодші школярі – третьокласники ліцею разом із своїм наставником Оксаною Василівною, вшановуючи пам'ять українського генія. Напередодні Шевченківських днів вчителька шукала нові ідеї: як достукатися до маленьких учнів, щоб вони бачили живу людину, а не рядки підручника, як розповісти, що Шевченко — давно не старий дід у смушевій шапці та кожусі, він — актуальний автор, якого регулярно осучаснюють.

/Files/images/_a_molod/a/изображение_viber_2021-03-12_11-15-50д.jpgРозпочалася арт - зустріч із перегляду відеоролика «Дітям про Шевченка» від проєкту «Книга-мандрівка» - «Як Тарас Шевченко став зіркою». Школярі здійснили віртуальну подорож Україною, побачили визначні місця, пов’язані з іменем поета, познайомилися із цікавими фактами його життя.

Яскрава, інформативна та легка для сприйняття інфографіка про життєвий і творчий шлях Шевченка, представлена для ліцеїстів під час зустрічі стала чудовим інструментом вчителя для того, щоб викласти ключові дати, події із життя Тараса Шевченка, згадати твори, відтворити життя класика у зрозумілих ілюстраціях./Files/images/_a_molod/a/изображение_viber_2021-03-12_11-15-50.jpg

Цікавим та пізнавальним для учнів став поетичний батл за творами Шевченка: діти декламували вірші Кобзаря, пригадували вже відомі твори. Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він із своїми наступниками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне.

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу. Пам’ятає народ свого Кобзаря, вшановує його пам’ять. На сучасному етапі розвитку України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.

Поетичний батл
/Files/images/_a_molod/a/изображение_viber_2021-03-12_11-15-50ж.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 415